Fotokunst i Galleri Bomhuset

Galleri Bomhuset byder velkommen til freelance fotograf Anders Bentzon med menneske- og miljøskildringer som speciale. Især "den absurde virkelighed" interesserer ham.
 
Anders Bentzon arbejder som fotograf på teatre, gallerier, for tøjdesignere og har udgivet flere fotobøger. Derudover er han en fantasifuld reportagefotograf, og dokumentarist, der har leveret tusindvis af fotos til blade og aviser.
 
I 1999 stod han bag bogen ”Sund i Byen”, der afdækkede ”almindelige menneskers” opfattelse af sundhed. Og i 2003 kom hans fotografiske dokumentation af rygestop – fotobogen ”Kys røgen farvel”.
 
Det sociale engagement, er en væsentlig drivkraft i hans virke, hvilket tydeligt afspejler sig i mange af hans fotografier.
 
Samlingen "Mycografier" kan opleves her på galleriets hjemmeside og i galleriet på Amagerbrogade 16A fra og med marts. Samlingen er et eksperiment med svampe – ikke som vi kender det fra hippiernes udskejelser i tresserne, men som når skønhed skabes af naturens tilfældigheder. En vandskade i et billedarkiv ”ødelagde” tusindvis af diasbilleder. Anders Bentzon, var først grædefærdig over tabet. Men da han kiggede nærmere på billederne opdagede han fantastiske mønstre, former og farver, dannet af svampe- og skimmelvækst og deraf følgende krakkelering.
 
Fascinationen over naturens forunderlige frembringelser fødte en ide. I månederne efter, scannede han billederne og begyndte at bearbejde mønstrenes farver. Det, der engang var konkrete fotografiske dokumentationer, blev til smukke og sære billeder, som nu kan ses som, ”Mycografier” - (myco, er latin for svamp) i unikke storformatprints på 310 g luxus barytpapir.
 
Samlingen kan ses her