Galleri Bomhuset præsenterer kunstneren Jan Klein

I en tid, hvor street art har masser af medvind kan Galleri Bomhuset med stor glæde præsentere Jan Kleins billeder med deres kolorit og umiddelbare vitalitet.
 
Værkerne kan defineres som collage af fotos og andet klistret materiale på en flad baggrund med det formål, at kunstneren via sammenstilling af ting, som ikke nødvendigvis har noget med hinanden at gøre, opnår en inspirerende effekt og dermed en reaktion hos opleveren.
 
Værkerne af Jan Klein synes at komme fra "Landet, hvor alting vender på hovedet”, idet fotos, klistermærker, badges, maleriske gengivelser og LP-covers alle peger på det samme. Konsekvent sammenstiller Jan Klein billeder, objekter og ord, som kan relateres til 60'ernes popkultur.
 
På det billedkunstneriske plan har Jan Klein gennem årene været igennem en lang periode, hvor han udelukkende malede abstrakte billeder. Senere kom tavler, der udelukkende bestod af ord. I dag er kunstneren havnet et sted, hvor foto, maleri, objekt og ord får lov at virke i et og samme værk.
 
For at forstå Jan Kleins kunst må man gå en omvej og lære mennesket Jan Klein at kende, fordi kunstnerens værker er autentiske i ordets egentlige forstand. I den periode af et menneskeliv, hvor man uddanner sig og stifter familie, var Jan Klein ude i et misbrug og gik glip af nogle af de oplevelser, som jævnaldrende kammerater fik. For oplevesler fik han da!
 
Det er Beatles, Jim Morrison, Marilyn Monroe og Janis Joplin, samt signifikante symboler fra samme periode, som udgør grundstammen i Jan Kleins værker. Hans talent for at komponere billedfladen ved at balancere mellem kaos og orden skal også fremhæves.
 
Se værkerne af Jan Klein her